IP-Support Jagtvej 208, 2100 København Ø Tlf: +45 6053 6110 Mail: kontakt@ip-support

Sådan opsiger du Spotify

IP-SUPPORT ER IKKE EN DEL AF SPOTIFY. Men tilbyder IT-Support til private og erhverv. Spotify-abonnementet kan ikke opsiges fra Spotifys app’en, hverken på PC, Mac eller Android eller iPhone/Pad. I stedet skal du følge dette link til Spotifys abonnements-side. Her vælger du “Manage my options” under overskriften “Manage your subscriptions”. Herefter vælger du Linket nederst på den nye side Click here to continue to the cancellation page. Herefter kommer en side, hvor Spotify spørger til hvorfor du ønsker at opsige dit abonnement. Nederst på siden har du tre muligheder: Som premium-medlem kan du vælge at forblive “premium”, eller nedgradering til det billigere ”unlimited-abonnement” eller “cancel your subscription,” og dermed opsige dit abonnement.

spotify-logo-1

Hvad er symptomerne på en inficeret computer?

Det er ikke let at vide, om computeren er blevet kompromitteret og inficeret med virus eller andet møg. Udviklere af vira, orme, trojanere, spionprogrammer og andet godt, arbejder konstant på at skjule deres koder og færdigheder samt hvordan metoderne for hvordan programmer virker på inficerede computere.Derfor er det vigtigt, at følge rådene i vejledningen og i særdeleshed, at installere internet-sikkerhedsprogrammer, installere operativsystemets og programmernes opdateringer og regelmæssigt tage sikkerhedskopi af dine data.Det er meget vanskeligt at udarbejde en liste med symptomer på en kompromitteret computer, da samme symptomer også kan være opstået af problemer eller fejl i hard- eller softwaren.Her er nogle eksempler:
 • Din computer opfører sig underligt, dvs. på en måde, du ikke har set før.
 • Du ser uventede meddelelser eller billeder.
 • Du hører uventede lyde, som afspilles tilfældigt
 • Programmer starter uventet.
 • Din personlige firewall meddeler, at et eller flere programmer har forsøgt, at oprette forbindelse til internettet (og det er ikke et program, du har kørt).
 • Dine venner siger, at de har fået underlige e-mails fra din adresse, men du har ikke sendt dem noget.
 • Computeren ”fryser” ofte, eller forskellige programmer begynder at køre langsomt.
 • Du får mange meddelelser om systemfejl.
 • Operativsystemet indlæses ikke, når computeren startes
 • Du kan se, at filer eller mapper er fjernet eller er blevet ændret.
 • Du lægger mærke til harddiskadgang (vises af en af de små blinkende lamper), når du ved, at der ikke køres nogen programmer.
 • Din browser opfører sig uberegneligt. Du kan f.eks. ikke lukke et browservindue.

Hvad kan du så gøre ved det?

Gå ikke i panik, hvis du kommer ud for noget af ovenstående. Du kan have problemer med hard- eller software i stedet for en virus, en orm eller en trojaner. Du skal gøre sådan:

Afbryd computerforbindelsen til internettet.Hvis operativsystemet ikke indlæses, starter du computeren i fejlsikker tilstand (når du starter computeren, holder du F5 nede og vælger så Fejlsikker tilstand” i den viste menu), eller booter den via f8 tasten – på samme måde som F5, kan man få mulighed for, at lave en genoprettelse, fra et givent punkt, eller gennemfører en reparation af systemet.Kontroller, at dine antivirus er aktuel.Hvis muligt undgår du at downloade opdateringer via den computer, som du mener, er kompromitteret, og bruger i stedet en anden computer til det (f.eks. en vens computer). Vigtigt: Hvis computeren er inficeret, og du forbinder den til internettet, kan et skadeligt program sende vigtige oplysninger til en hacker et andet sted, eller sende sig selv til personer, hvis e-mailadresse er lagret i computeren. Hvis computeren er tilsluttet et lokalt netværk (LAN), afbryd da forbindelsen til netværket, til du er sikker på at du ikke spreder vira eller andre dårligdomme. Scan hele computeren.Hvis du har opdaget et skadeligt program, følger du anvisningerne fra din internet-sikkerhedsudbyder. I de fleste større sikkerhedsprogrammer findes der mulighed for at desinficere inficerede objekter, som kan være inficerede i karantæne og for at fjerne orme og trojanere. De opretter også en rapportfil med navne på inficerede filer og skadelige programmer, som er på computeren.Hvis internet-sikkerhedsprogrammet ikke finder noget, er der formentlig ingen skadelige programmer på computeren. Kontroller hard- og software, som er installeret på computeren (fjern programmer uden licens og spam-filer), og kontroller, at du har installeret de seneste programfixer for operativsystemet og programmerne. Om nødvendigt kontaktes internet-sikkerhedsleverandørens tekniske support-afdeling for at få flere råd. Du kan også bede om oplysninger om, hvordan du sender en fil med et eksempel, som kan analyseres af en virusekspert

IP-Support anbefaler: Kaspersky sikkerhedspakke.

Kaspersky har vundet et utal af priser, herunder prisen som det mest sikre PC sikkerhedsprodukt igennem rigtig mange år. – alternativt, er F-secure, som vi kender fra TDC Sikkerhedspakken, et ganske godt produkt, hvis man ikke vil bruge alt for mange penge på husstandens IT-sikkerhed. Skal det være gratis anti-virus, vil beskyttelsen altid være lavere, men Microsoft eget Microsoft Security Essential, kan stærkt anbefales.

Ugens supportopgave – eller … der er vel egentlig ikke så meget at gøre.

Ugens supportopgave må vel være denne iPhone, der brød i brand under natlige opladning. Hos Mashable.com finder vi en uhyggelig fortælling om en iPhone 4 der forsøger brandattentat på dens ejer. Det er ikke første gang det er sket – og man bør vel egentlig advare iPhone-fans mod skræmmende scener, hvor den mobile enhed, der ligger ved siden af sin ejer på natbordet og får strøm fra land, pludselig blusser op med røg og farlige batterigasser og måske endda antænder en brand. iphone 4 kan brændeDisse billeder er taget af en tidligere iPhone-fan, en 51-årig kvinde – som indvilligede i at fortælle hvad hun oplevede sidste uge. Teknologi-bloggen Mashable.com lovede at dække over hendes identitet – og vil samtidig gerne hjælpe dig til, at finde en bedre og mere sikker måde at oplade din mobiltelefon om natten. Kvinden fortæller, at en nat på et hotel, oplevede hun af hendes 1 år gamle hvide iPhone 4 købt i en Apple butik i Colorado, begyndte at ryge og lave små eksplosionslyde – alt sammen, nogle få centimeter fra hendes hoved, da den lå på natbordet: Hurtig brandslukning Kvinden fortæller, at opladningen skete med opladeren og originalt kabel modtaget med enheden, og en senere afprøvning af hotellets elinstallationer viste, at stikkontakterne var helt normale. Kvinden vågnede omkring kl. 6.00 til lugten af brændende plastik fra hendes iPhone. Hun kom sig hurtigt af overraskelsen, og ved at bruge sin bærbare computer som fejebakke, var hun i stand til at få iPhonen hurtigt ud håndvasken og der slukke branden. iPhone 4 problemerHun hævder, at hun henvendte sig til medierne for at offentliggøre historien med billeder, fordi Apple vendte ryggen til de klager hun havde indgivet, og ikke ville udgive en advarsel til andre iPhone-brugere – På trods af at hun uden omkostninger fik erstattet sin iPhone 4, syntes hun stadig folk skulle vide hvad der var sket: “Det er vigtigt, at folk ved det,” sagde kvinden i et interview med – Mashable.com.. aahhaa.

IP-SUPPORT

Historien nævner ikke det store om hvad der skete med den bærbare computer, hun brugte som fejeblad til at tage den brændende iPhone 4 ud i håndvasken… Men dame! Læser du denne artikel – så kom ned til os på Jagtvej 208, så kigger vi gerne på sagen – og kommer evt. med en forsættelse.