IP-Support Jagtvej 208, 2100 København Ø Tlf: +45 6053 6110 Mail: [email protected]

Sådan bliver en langsom computer hurtigere – gratis

Hjælp til selvhjælp til PC og Mac

Langsom computerDer er rigtig mange fordele ved at have en hurtig computer,se her hvordan en ældre langsom computer får nyt liv – gratis. Med forholdsvis enkle vejledninger, vil vi beskrive de tiltag du selv kan gøre for at gøre din PC hurtigere uden hjælp fra en computerekspert. Der er ikke meget, der er mere frustrerende end en computer, der er blevet rigtige meget langsom. Det første sted du kan optimere en langsom computer, er med det brede udvalg af værktøjer og programmer der på forhånd følger med computeren. 1. Fjern computerens midlertidige filer. Hver gang computeren bruges, gemmes midlertidige filer på harddisken. Efterhånden som harddisken ældes og fyldes op, vil hastigheden på computeren blive påvirket. 2. Rens Registreringsdatabasen. Hvis dine registreringsdatabasefiler er ødelagt eller fejlbehæftet, vil du opleve langsom opstart og nedlukning. For at løse problemet, skal du bruge værktøjer til rensning af registreringsdatabasen. 3. Defragmenter pc’en. Fra tid til anden, så sørg for at du har defragmenteret din harddisk. Dette vil hjælpe på computerens ydeevne. 4. Gør plads på harddisken. Fjern de filer og programmer, som du ikke har brug for på dit C-drev. Da dette drev gemmer alle programbidder, der er vigtig for driften af din computer. 5. Fjern virus og spyware. Computere, der kører langsomt kan være ramt af spyware eller virus. Derfor er det vigtigt med et pålidelig antivirus program der opdateres regelmæssigt, så din pc er beskyttet.

Ryd op på harddisk

Disk cleanupNoget af det første du altid skal gøre, er at køre en Diskoprydning med programmet af samme navn – find den under start/alle programmer/tilbehør og så systemværktøjer (der ligger en del andre værktøjer du kan afprøve). Diskoprydning-systemet vil scanne dine filer og mapper for de mest almindelige optimeringsmuligheder, og så vise dig hvor du kan spare plads, så du vil være i stand til at vurdere værdien af en sletning. Resultatet af undersøgelsen kan variere, og som regel skal du bare markere alle punkter og trykke ok. På ældre operativsystemer, skal du dog være opmærksom på, ikke altid arkivere ubrugte filer, da dette kan have utilsigtede resultater, af den dårlige slags. Herefter skal du følge op med at åbne din browser, du bruger til internetsurfing, uanset om det er Microsoft Explorer (det blå E), Firefox eller hvilket andet program du bruger. Find Internet Slet funktionen og slet de midlertidige internet filerCookies, webstedoversigter, internet fil-lister, midlertidige billeder og iconer samt formulardata. – alt sammen noget der på kort sigt forbedrer internetoplevelsen, men på længere sigt sløver det PC’en.

defragmenteringDiskdefragmentering

Det næste trin, i optimeringsprocessen, er at køre et program, der er designet til at reorganisere de data, der lagres på PC. Dette vil forbedre ydeevnen markant. Vend tilbage til samme computermappe fra før start/programmer/tilbehør og så systemværktøjer og så klik Diskdefragmentering. Windows egen Diskdefragmenteringsprogram er ikke super optimalt, men det virker på den kortere bane. Tryk herefter Defragmenter disk. Er din disk ikke allerede optimalt fragmenteret, kan du nu roligt gå i biografen, i seng eller på arbejde. For det kommer til at tage LLAANNGG tid. Der findes en lang række software-værktøjer på markedet, der lover dig, alt fra fin- til power-tuning af en langsom computer enten gratis eller via et gebyr for køb af software.

Husk: Antivirus

Ofte er en langsom maskine udsat for en korrupt registreringsdatabase og for at rette denne, kan specialværktøjer og bistand blive nødvendig for at løse problemet. En langsom PC kan også være inficeret med virus og andre ubehageligheder. Så vores råd er, altid at sikre, at din anti-virus software er opdateret og at eventuelle tidligere antivirus-værktøjer er helt afinstalleret. Dette kan som regel gøres ved at hente afinstallerings og rensningsværktøjer på antivirus-produkternes hjemmesider. En anden ting der her er vigtigt er, at gratis Antivirus, nu en gang er gratis antivirus. Brug 2-300 kr. om året på en sikkerhedspakke der virker og beskytter din maskine. Det kan betale sig.

for sløv computerNyt hardware

En anden almindelig årsag til en langsomt kørende maskine, er at der kører for mange programmer på én gang. Disse er ikke nødvendigvis de programmer, du har aktiveret som bruger, men også de programmer, der kører i baggrunden. Der er ingen komplet guide for optimering af en langsom computer gratis, der samtidig ikke advarer om at holde øje med, hvilke ressourcer din computer bruger og måske foreslår opgradering af hukommelsen, bundkort og harddisk for at forbedre ydeevnen, hvis det er nødvendigt. Det kunne være udskiftning/opgradering af de fleste enkeltdele på computeren som grafikkort, RAM eller måske en ny SSD harddisk, eller måske bare en ny blæser der kunne give computeren nyt liv. Men på kort sigt, er det almindelig oprydning og tuning af software og programmel, der gør forskellen på en MEGET langsom og en hurtig computer.

Hvordan kan IP-Support hjælpe?

Det er som regel godt med en computer der løser en masse af dagligdagens opgaver. Men efter en del års drift, begrænses computere ofte af forskellige årsager. Hvis du gerne vil have hjælp til optimering af computeren, skal du blot kontakte IP-Support. IP-Support leverer PC-hjælp og support der dækker de flestes behov: virus og spyware fjernelse, performance optimering, installation og konfiguration samt generel PC og computerreparation på både PC og MAC. IP-Support vil hurtigt og sikkert sikre, at din PC vil få nyt liv. www.ip-support.dk

Man skal i øjeblikket være ekstra varsom, når man logger på sin netbank.

Lyder advarslen fra DanID, der står bag danskernes NemID. Udmeldingen kommer efter, at flere danske banker har konstateret hackerforsøg på netbank-løsninger.

Pas på hackere på NemID

Man skal som bruger være opmærksom på, om der kommer et ekstra popup-vindue, når man logger ind på sin netbank. Der vil i NemID log-in-boksen stå et fremmed banknavn, eller hvis der er uregelmæssigheder i forbindelse med log-in. I flere tilfælde har popup-vinduet haft et logo fra en anden bank end den, som kunden har forsøgt at logge ind på. Det kan eksempelvis være, hvis man bliver bedt om at indtaste sin engangskode en ekstra gang. (gør aldrig dette) “Sker dette, Luk for bankforbindelsen med det samme, og kontakt da straks banken” lyder det fra DanID

Sikkerhed i nemid svigter igenKriminelle kigger med NemID

I de indbrudsforsøg, bankerne har registreret, er der blevet gjort brug af “side by side real-tids phishing-teknik,” fortæller DanID. Det betyder, at brugerne, i de tilfælde hvor computeren er blevet inficeret med en virus eller rettere trojaner, kan risikere, at svindlere følger med på pc’en, når brugeren logger på netbanken. Hvis brugeren udfylder sit NemID bruger-id og adgangskode samt engangskoden fra nøglekortet, kan den it-kriminelle således ‘fiske’ engangskoden og har dermed mulighed for selv at logge på brugerens netbank med henblik på misbrug. Denne teknik blev også anvendt da otte danskere, tidligere  blev franarret penge fra deres konti. På DanID’s webside er der gode råd til, hvordan man beskytter sin færden på nettet.

Google Drive er nu officiel: 5GB gratis online lagerplads

Sidder du og undrer dig over at der ikke er mere plads på din Dropbox-konto og ikke er meget for at skulle betale $10/md. For ekstra 50GB – Så har Google en løsning på dit problem. Efter årtiers venten, er Googles cloud storage-platform nu på plads. Måden det blev officielt, er dog lidt underlig, da det skete ved en fejltagelse i et memo på en fransk blog tidligere i dag. Løsningen er ikke en Backup løsning, men mere en slags Online lagerløsning som vi kender den fra Drop-box.
google drive
Hvad der mangler nu, er et officielt ”Google Launch” på en løsning der umiddelbart virker ubehandlet og mangler Google touchéet, så den virker nok mere enterprise-agtig, end de fleste brugere måtte ønske. Men til forskel for Dropbox og de fleste andre lignende løsninger er der 5 GB gratis lagerplads til citat: “dokumenter, videoer, fotos, Google Dokumenter, PDF-filer osv.” den korte markedsføringsudgave er, at løsningen er designet til at lade brugere “leve, arbejde og lege i skyen,” med direkte integration med Google Docs og Google +. Følg med i udviklingen og mulighederne her https://developers.google.com/drive/ Der er også kommet apps til Google Drive på Google play Microsoft har også samlet et alternativ sammen af gamle tjenester

Google Drive virker på alt … om ikke så lang tid

Google Drive forventes også at kunne installeres på Mac, pc eller Android-telefon / tablet. En iOS version vil først være til rådighed om en del uger. Det skal vel også bemærkes, at Google gør løsningen tilgængelig for synshandicappede med skærmlæsere.

Google Drive Funktioner

Naturligvis er Drive fyldt med det meste af hvad Google kan ryste op af posen af søgefunktioner, og hvis du scanner i et avisudklip, vil en simpel søgning i Drive vise resultater direkte relateret til artikellen. Desuden vil Drive understøtte mere end 30 dokumenttyper direkte fra en webbrowser, herunder HD-video, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop med mere – også selv om softwaren ikke er installeret på computeren eller mobilen osv. – Mon den også kan gemme og lave backup af tlf. numre og kontakter fra mobilen. Det ville være rart :o) Se mere på drive.google.com/start

Google Drive Pris

Prisen for tjenesten er konkurrencedygtig overfor den lette, på farten bruger. Hvor de første 5GB er gratis, 25 GB koster $2,49/md pr bruger. (en 4.del af dropbox prisen), 100GB koster $4,99/md og 1TB ligger på $49,99/md. Maksimum der er på 16TB koster så $799,99/md per bruger. Og så til sidst, tyder noget på, at der vil komme flere applikationer og udbygninger i løbet af den kommende tid.

Apple Mac behøver da ikke antivirus

– OPDATERET Det er snart 4 år siden(2008) at Apple selv, gik væk fra deres, “vi behøver ikke Antivirus, hvis man har en Mac, da der ikke findes vira til computeren”. Der var ligefrem en reklamekampagne fra Apple omkring emnet. Men så skiftede firmaet mening, til ligefrem at anbefale antivirus løsninger som man kender fra PC verden Apple anbefaler nu deres kunder at købe og installere antivirus-software på deres computere. Anbefalingen dukkede så op på Apples support-side den 21. november 2008. Her i 2012, har MAC brugere forsat ikke helt accepteret, at Antivirus er et nødvendigt onde i en moderne online-verden.

Apple antivirusFlashback-trojaner

De manglende sikkerhedspakker resulterer så i ukontrolleret spredning af vira som eks. vis Flashback-trojaneren, der stille og roligt over et ½ år har spredt sig til over 700.000 Mac-computere via et Java-sikkerhedshul, og da den har 2 måneders inkubationstid, er det nok ikke slut endnu. Apple har allerede lukket Java-sikkerhedshullet med en sikkerhedsopdatering den 3. april til Mac OS OX 10.6 og 10.7. Men hvad med de brugere der ikke har disse opdateringer, eller ikke læser It-nyheder. Mac-computere er normalt indstillet til at hente softwareopdateringer hver uge, så opdateringen burde være udsendt til de fleste computere, siger Apple. Flashback-trojaneren bruger efter sigende malware-servere til at udføre mange af sine kritiske funktioner og at Apple samarbejder med internet-udbydere verden over, for at få deaktiveret de servere, der bruges til at styre botnettet. For Mac-computere med Mac OS 10.5 eller tidligere lyder anbefalingen, at man helt bør deaktivere Java for at beskytte sig. Så skal du nok bare ikke bruge Online bank eller lignende i en periode, da det kræver Java:o)

OPDATERING og løsninger

Cupertino smittet

Apple-ansatte ved hovedkvarteret i Cupertino, Californien skal for øvrigt selv være ramt af trojaneren. Ifølge sikkerhedsekspert Ivan Sorokin er mindst 274 maskiner i hovedkvarteret smittet.

Fjern trojaneren her

Finske F-Secure var først ude med oplysninger om hvordan man kan opdage Flashback-smitte, samt instruktioner for hvordan den fjernes  manuelt. Russiske Kaspersky Lab kom forleden med deres eget renseværktøj som skal knække Flashback-smitten. Sikkerhedsselskabet har også lanceret flashbackcheck.com hvor man automatisk kan tjekke om Mac-maskinen er inficeret. OBS! Dette netsted har meget trafik lige nu og det kan derfor være vanskeligt at komme ind.

Der findes sikkerhedsløsninger til Apples Mac univers

mountain-lionIP-Support tilbyder Kaspersky sikkerhedspakken til Mac produkter. Der er også open source-programmet ClamXav. Mfl. Det sjove kommer så når man går ind på Apples sider for det nye MACOS Lion. Her står der sørme: OS X indeholder effektive forsvarsmekanismer, der sikrer din Mac mod pc-vira og anden skadelig software uden konstant at afbryde dig med advarsler og scanninger. http://www.apple.com/dk/macosx/what-is/security.html… Vi ruller lige tilbage til de smittede maskiner i i Apple Hovedkvarteret …

-Kaspersky Labs – leveres i samarbejde med Secconse.com

-Leverandør af Netværk, Sikkerhedsløsninger og Hosting

Secconse - Netværk, sikkerhedsløsninger og hosting

Hvordan sikres hjemmets eller butikkens Wi-Fi

Først og fremmest – WIFI er IKKE 100% sikkert. – Det sikreste ville nok være, at slukke dit trådløse netværk for at sikre, uautoriserede brugere ikke kan få adgang til dine data! Som standard har de fleste almindelige trådløse routere og adgangspunkter slukket for sikkerheden – og så er der dem fra teleselskaberne og lignende der har tændt for sikkerheden allerede før pakken er åbnet. Såfremt sikkerhedens i dit Wi-Fi ikke aktiveret, kan alle i nærheden, snylte på din trådløse internetforbindelse eller misbruge din båndbredde på måder du ikke ville syntes om, følge med i din surfing, fange dine adgangskoder til nogle hjemmesider, og muligvis få adgang til dine pc’er og filer. De fleste WIFI-modeller hjælper med sikkerheden via en wizard under den første opsætning og anbefaler nogle almindelige trends inden for WIFI sikkerhed. Men selv med de nyeste sikkerhedsstandarder som Wi-Fi Protected Access 2 aktiveret, kan slemme hackere udnytte sårbarheder i standarderne til at knække dit Wi-Fi’s sikkerhed. Her er hvordan man kan bekæmpe disse svagheder: WIFI sikkerhed defineres ved hjælp af en masse forkortelser, som selv de færreste nørder egentlig ved hvad betyder.PSK, WPS, WPA eller WPA2, 802.1X osv. – Det man plejer at gøre at vælge det routerne har som sat som den højeste sikkerhed, og så vælge et godt kodeord, man kan huske…

Og så går det galt

Den senest opdagede større Wi-Fi-sårbarhed, involverer Wi-Fi Protected Setup (WPS)funktionen der har eksisteret i de fleste Wi-Fi-routere siden 2007. WPS består i den simple udgave, af en knap på routeren man holder nede og så tilsluttes PC’en uden videre. Selvom WPS ikke er sikkerhed i sig selv, er det en let og forenklet løsning på at tilslutte PC’en på, i (PSK) tilstanden som bruges under standarderne WPA eller WPA2 sikkerhed. Netværksproducenterne tilbyder to metoder til at bruge WPS, til at forbinde dine Wi-Fi-enheder. Der er PIN-metoden – kilden til den nyeste sårbarhed – hvor man indtaster den otte-cifrede PIN-kode som tildeles Wi-Fi-udstyrede computere for at forbinde dem til den trådløse router. Alternativet er at tildele en PIN-kode til din PC eller til enhver anden Wi-Fi-udstyret enhed, der understøtter WPS, og derefter indtaste dem ind i routerens web-interface for at forbinde enheden til netværket. Defekten i selve udformningen af WPS PIN-metoden på routere gør det faktisk bare nemmere for en hacker at knække PIN-kombination ved brute force med software-værktøjer, som gentagne gange gætter PIN-kode. Producenter kan tilføje forbedringer til at bekæmpe sådanne angreb på deres routere, men de fleste af dem har endnu ikke gjort det. To eksisterende værktøjer – Reaver og wpscrack – kan automatiseret hacke netværkene. Afhængig af den givne trådløse router, kan disse værktøjer normalt knække et netværk, PIN og fuld Wi-Fi password (WPA eller WPA2 kodeord) i løbet af få timer. Den WPS krakningsproces kan også låse din trådløse router op, hvilket fører til et denial-of-service angreb. Dette kan føre til store problemer med ydeevnen på dit netværk og endda stoppe det fra at arbejde helt, indtil du nulstiller din router.

Sådan fixer du en WPS sårbarhed

WIFI trusler der lurer derudeHvis din router understøtter WPS, er det sårbart. Kig efter en otte-cifret PIN-kode trykt på bunden eller en WPS-logoet på routeren. Hvis du ikke kan se en kode, så prøv at Google efter routerens modelnummer. Hvis din router ikke understøtter WPS, så er det ikke omfattet af denne WPS sårbarhed, og du kan sove roligt. Hvis din router ikke understøtter WPS, skal du logge ind på din routers web-baseret konfiguration panel: åben en brower – ala Explore eller firefox – skriv så i adressefeltet: 192.168.0.1 eller 192.168.1.1, så skulle du gerne kunne logge ind på routeren. Hvis du ikke kender din routers IP kan man i Windows Vista eller 7, åbne Netværks-og delingscenter via dens ikon nær det nederste højre hjørne af Windows. I Vista, klik på Administrer Netværksforbindelser, i Windows 7, Change-adapter. Klik på Indstillinger. Dobbeltklik på netværksforbindelsen, du bruger, og i dialogboksen Detaljer klik. Endelig, vil du se routerens IP opført som Standardgateway. Hvis du ikke kan huske adgangskoden til at logge på routerens kontrolpanel, kan du ikke have ændret den. Prøv standard brugernavn og adgangskode opført i routerens dokumentation eller online (se eventuelt: RouterPasswords.com). Hvis din internetudbyder har leveret routeren, kontroller selve hardwaren. Som en sidste udvej, kan du trykke på routerens reset-knap for at vende tilbage til fabriksindstillingerne, men glem ikke at aktivere sikkerheden bagefter. Log på og find WPS indstillingerne, de kan være i det trådløse eller den avancerede sektion. Gem eller anvend eventuelle ændringer.

Deaktivering WPS – og hvad så??

Hvis din router bruger WPS så overvej, at deaktivere det (hvis muligt). Desværre, på nogle routere, kan WPS ikke deaktiveres. For at dobbelttjekke, så prøv at indtaste routerens pinkode på en Wi-Fi-udstyret computer eller enhed, der understøtter WPS. – Kom eventuelt ned i butikken så kan vi hjælpe dig med at se på sagerne. For at få fred i sindet, vil den bedste strategi nok være, at købe en router, der ikke har WPS funktionen. Denne omstændighed vises normalt i beskrivelsen af produktet online eller på kassen i butikkerne. Hvis det er sådan, at du har lyst til at pille i softwaren, kan du kontrollere, om din router er forenelig med ”free aftermarket firmware”, der ikke har WPS, såsom DD-WRT eller Tomato. Med tiden kan producenterne frigive firmwareopdateringer til at sikre deres routeres WPS sårbarheder, så søg online omkring supportafsnittet for din model, så du kan se om WPS ændringer, opgradering af din routers firmware mm, lapper sikkerhedshullet.

802.1X

Små virksomheder (og sikkerhedsfanatikere derhjemme), der har trådløse routere som understøtter WPS, kan også overveje at bruge enterprise-niveau, Wi-Fi-sikkerhed, som forbruger-niveau på routerene. Dette er en mere sikker metode end almindelig WPA/WPA2-sikkerhed, og det bruger ikke WPS, så du ikke bliver udsat for sårbarheden. Enterprise-tilstand eller 802.1X eller EAP-tilstand, der er i kontrast til den personlige mode (den ene sårbar over WPS svaghed) teknisk kaldes forhåndsdelt nøgle (PSK)-tilstand. Enterprise tilstand af WPA/WPA2-sikkerhed bruger 802.1X-godkendelse, hvilket kræver en form for ekstern autentificering (eller RADIUS) server. – det er ikke heeelt nemt, men det kan lade sig gøre. Sessionskapring og adgangskodeindfangning En anden stor Wi-Fi-sikkerhedstrussel, der er dukket op i de seneste par år, kommer fra værktøjer, der giver enhver mulighed for at aflytte trådløs trafik, fange adgangskoder eller andre oplysninger. Værktøjer såsom den for brugere og Maskiner – meget farlige Firefox add-on Firesheep og Android app-varianten DroidSheep gør det nemt for alle på din Wi-Fi-netværk for at kapre dine online konti. Der kan kun udføres det der hedder sessionskapring og adgangskode-snagen, hvis man er på samme netværk som dig, eller hvis netværket ikke er sikret tilstrækkeligt, såsom ved at bruge WPA/WPA2. Det er ikke noget at bekymre sig om på dit hjemmenetværk, medmindre du ikke sikrer dit Wi-Fi korrekt, eller du at du bare har blind tillid til alle andre brugere. Men det er af interesse for større skole, forvaltning og business-netværk. og det kan forebygges med virksomhedens tilstrækkelige og opdaterede Wi-Fi-sikkerhed.

Svage Wi-Fi-adgangskoder

Sikkert wifiDin WPA og WPA2 adgangskoder er følsomme over for brute-force ordbog-baserede krakning (dybest set, hvor hackere gætter din adgangskode ved hjælp af software-værktøjer, som gentagne gange gæt). Hvis din routesr password er et ord der er anført i ordbogen – eller noget tæt på sådan et ord – er det meget sårbar over for hackning. Brug en lang adgangskode (en på mindst 13 tegn og op til 63 tegn) med blandet og tilfældige bogstaver, tal og ASCII-tegn. En volapyk adgangskode som denne vil holde tæt: q $ 3 ^ cP & / S # z; 2% D, 7x) h. Eller se “Hvordan man opbygger bedre adgangskoder uden at blive tosset!” for vejledning om at udforme stærke adgangskoder, du vil være i stand til at huske.

TOP 10 Computer og PC problemer

Vi vil gerne vise top 10 computerproblemer og vedligehold, der løbende kræves i hjemmet og mindre virksomheder. Det er et anerkendt faktum, at vi lever i et IT-samfund. Hertil kommer, så hvis du har en pc eller bærbar, eller måske en ny Tablet-PC, så er der en rimelig risiko, for at du højst sandsynligt har haft et af de 10 edb-problemer på et eller andet tidspunkt. De fleste af os har lært at acceptere, at vores computere og lignende i sidste ende vil gå ned på grund af forskellige virus eller andre destruktive fejl. Det behøver imidlertid ikke at være sådan. Nutidens computere er bygget til, at holde mindst et årti. Kunsten at holde pc’en godt tunet er ikke kun et sikkerhedsspørgsmål, men også et økonomisk. I et lille virksomhedsmiljø, kan investeringen i kvalitets computerserviceydelser endda ligefrem være en omkostningsbesparende foranstaltning.

Hvad er årsagen til Computerproblemer?

Det kan komme som et chok, men nummer et problem for enhver computer, befinder sig som regel 30-40 cm foran skærmen – Brugeren selv. Det er faktisk sådan, at hele 85% af alle computer-problemer i hjemmet og mindre virksomheder er grundet ejerens forsømmelse, i form af manglende gennemførelse af almindelige vedligeholdelsesopgaver på regelmæssig basis. De nedenstående Tips kan udøves af både privatpersoner og små virksomheder, der er afhængige af deres computere i det daglige. Så lad os tage et intelligent kig på de ti mest almindelige computer-problemer, og hvordan man bedst undgår dem.

IP-Support PC værksted1. Din computers ydeevne er aftaget.

Dette er nummer et spørgsmål de fleste pc-ejere klager over. Der kan være flere grunde til, hvorfor dette problem er opstået. For det meste, kan det tilskrives manglende gennemførelse af vedligeholdelsesopgaver, fragmenterede data, korrupte registreringsdatabase-spørgsmål, den allestedsnærværende spyware og malware, samt byrden af programmer og tjenester, der kører, som alle vil spise løs på din computers hastighed og ydeevne.

2. Din computer går i baglås, fryser, og det frygtede ”Blue Screen of Death”.

PC VærkstedetAlle disse udsagn er fælles edb-problemer, men disse spørgsmål som regel er mere komplekse og alvorlige. De vil også kræve et par diagnostiske trin for at løse problemerne og gendannelse af din pc tilbage til en sund tilstand. Den mest sandsynlige årsag til disse problemer, er som regel spyware. Opdatering af din anti-spyware og antivirusprogrammer på daglig basis vil hjælpe dig med at undgå dette problem opstår. Hvis du har konkluderet, at din pc er helt spyware fri, så er det næste skridt at opdatere dine hardwaredrivere – eks. lider Windows 7 under, nogle problemer med avancerede grafikkort- drivere. Din computer kan ikke og vil ikke kommunikere med alle de forskellige hardware- komponenter uden jævnlige up-to-date drivere.

3. Computeren genstarter spontant og / eller slukker af sig selv.

For det meste er disse problemer knyttet til forskellige hardwareproblemer. Et eksempel ville være mulighed for at strømforsyningen er blevet defekt og er ved at bryde sammen, eller det kunne være noget så simpelt som en snavset eller defekt ventilator. Din computer vil derfor forsøge at nedkøle sig selv ved, at automatisk lukke ned. Hvis ventilatorer og køleelementer fungerer korrekt og er rene, så bør næste skridt være at tjekke strømforsyningen. Hertil kommer, kontrollere at alle kabler inde i maskinen, sidder stramt. Det kan også være at firewall og antivirus ikke har løst opgaven, og malware eller lignende har overtaget delvise funktioner på maskinen – i dette tilfælde: kør en dybgående skanning, med eksisterende opdaterede sikkerhedspakke, og eventuelt, skift antivirus/sikkerhedsløsning og skan igen. De fleste antivirus og komplette sikkerhedsløsninger, har forskellige styrker og svagheder, så derfor kan en af de mere kendte sikkerhedsløsninger måske identificerer trusler den gamle ikke kunne. Og det gode er, at de fleste sikkerhedspakker kan prøves i en måned eller tre. Så prøv løs. Husk! Kun én af gangen! Og afinstaller den første før den næste prøves!

4. Hey, hvad betyder det støj, og hvorfor vibrerer det?

Uden tvivl, vil det være et hardware problem. En computer er bygget af tusindvis af indviklede dele som alle har et formål for at PC’en kan fungere korrekt. Det er mere almindeligt, end man tror, men nogle gange kan disse dele blive løse. Ofte kan overophedning være årsag til ekspansion af tråde og kan endog smelte eller nedbryde nogle af de mere følsomme komponenter. Et højt toneleje, støj eller hylelyde kan være forårsaget af elektroniske komponenter som er overophedet eller tilstøvet. Fjernelse af større komponentdele bevægende del osv. periodevis, kan hjælpe med at opdage oprindelsen af støj eller vibrationer.

5. Ny startside, standard søgemaskine er ændret, og / eller der er sket Web browser ændringer, uden du har gjort noget.

Dette spørgsmål er kendt i computerens verden som ‘high-jacking’. Spyware er sandsynligvis synderen, som kan være installeret på din computer via eks. vis sociale netværkssider og / eller e-mail-links, hjemmesider osv. Spyware kan uforvarende være installeret på din computer via java script via webbrowseren. Denne spyware kan så have sendt meddelelser til din computerbrowser om, at ændre brugerindstillinger.

6. Utilstrækkelig hukommelse

Et processor-intensiv program der kræver en masse hukommelse. Random Access Memory (eller RAM for hvide mennesker) kan gøre, at softwaren går ned og din computer vil virke sløv og udmattet. Udskift eller udvid mængden af RAM klodsernes samlede hukommelse. – eks. kunne være at man skulle putte 4 eller 8 Gbyte Ram i maskinen i stedet for de måske 1 eller 2 der allerede er.

7. Det frygtede Adware

Adware er hovedårsagen til alle disse mystiske pop-up beskeder og tilfældige bannerannoncer du bliver ved med at støde ind i, og de hæmmer helt sikkert computerens ydeevne. Det eneste formål, adware har, er at oversvømme og krænke millioner af computerskærme med spamreklamer. Selvom Adware er meget irriterende, er det generelt let at fjerne fra din computer. Antivirus er midlet.

8. Root-kits er dårlige nyheder

En root-kit giver kriminelt eller fjendtligindstillet fjernbruger fuld kontrol over offerets computer. Den computer, som har en root-kit, vil ofte blive et virtuelt redskab til at angribe andre computere, og i de værste tilfælde, indblandes misbrugte uvidende brugere i de rimelig omfattende forbrydelser, udøvet root-kit kan være del af. Professionel computerservice vil være den bedste satsning på at afhjælpe dette alvorlige problem.

9. Bad Hard Drive sektorer, Hvad?

Som alt andet, ældes computere, i løbet af harddiskens levetid, vil dele af harddisken begynde, at svigte. Mekaniske problemer er altid en mulighed, men skjulte problemer kunne være dårlige harddiske sektorer. De data der er gemt i de dårlige harddisken sektorer kan være blevet ødelagt, hvilket så afstedkommer forskellige problemer med data og brugerindstillinger over hele din computer. Backup og udskiftning af harddisken vil være den eneste mulighed.

10. Virus: En computerforkølelse – Snøft

Virus er et af de mest frygtede edb-programmer, der er designet til at svække en computer og derefter bruge computeren som et virtuelt luftfartsselskab, til at sprede virus til mange andre computere. Således er en inficeret computer ikke kun en fare for sig selv og feriebillederne, men enhver anden computer i netværket eller i den sociale omgangs kreds. Det skal siges, at ingen computer nogensinde har været virkelig immun over for virus. Det var listen over, nogle af de, 10 mest udbredte computerreparations- og serviceydelser, der kræves i hjemmet og små virksomheder. Mange af disse problemer kan afhjælpes eller fanges tidligt ved, at regelmæssigt vedligeholde computerne. Som vigtigheden af computere fortsætter med at vokse i vores verden, vil behovet for computer reparationsydelser kun øge, og årvågenhed vil være altoverskyggende, men meget kan klares i opløbet.Sårbarheden blev opdaget af en blogger, under navnet “someLuser” der, i januar, beskrev fejlen i detaljer om hvordan han/hun var i stand til at finde sårbare kameraer online ved hjælp af søgemaskinen Shodan, der giver brugerne mulighed for at finde internet-tilsluttede enheder ved hjælp af simple søgeord. Selvom brugerne kan oprette kameraer med en adgangskode, var selv videostreams fra password-beskyttet kameraer til rådighed for alle, der kender/gætter kameraets net-adresse, der består af en IP-adresse, og så en sekvens af 15 cifre (der er den samme for alle computere). På denne måde, siger bloggeren han var i stand til at identificere 350 udsatte Trendnet-kameraer. “Der synes ikke at være en måde at hindre adgangen til video-streammingen, så jeg tror ikke rigtig, det er noget, der producenten har opdaget. Lad os se, hvem der er der ude :), “skrev han i sin post. Få dage efter hans åbenbaring, havde læserne fundet mere end 600 kameraer via deres web-adresser, der omfattede kameraer inde i virksomheder og børneværelset. Efterhånden som flere kameraer blev udsat, har læsere indsendt skærmbilleder fra alverdens kameraer, og endda tagget dem med Google Maps, der påstås at identificere den nøjagtige placering af kameraerne. USA-baserede Trendnet har erkendt fejlen og fortalt engelske BBC at sårbarheden utilsigtet blev indført med kode allerede i 2010. Virksomheden, der først hørte om problemet 12 januar, er i færd med at opdatere firmware for at rette problemet i hele 26 sårbare modeller. “Vi forventer at have reviderede firmware tilgængelig i denne uge. Vi har travlt med at opdage, hvordan koden blev indført, og på dette tidspunkt ser det ud som en kodningsforglemmelse, ” sagde Zak Wood, Trendnet direktør, forleden til BBC. Er du i tvivl om hvorvidt dine eller virksomhedens kammeraer er udsat så kan IP-Support hjælpe dig med at finde ud af om dine kammeraer behøver opdateringer eller andre sikkerhedstiltag. Ring eller skriv til os – husk evt. navn og modelnumre på dit udstyr , eller kom ned til os på Jagtvej 208 – 2100 København – Østerbro.iFire af verdens største webaktører, Facebook, Google, Microsoft Bing og Yahoo! til 6. Juni permanent begynde at tilbyde de fleste eller alle deres online-tjenester via version 6 af Internet-protokol, IPv6. Arrangementet, kaldet Verdens IPv6 Launch, hostet af Internet Society. Det er selvfølgelig ikke nok at disse udbydere begynder at tilbyde tjenester via IPv6. Desuden skal Internet-udbydere og leverandører af udstyr medtages. Hidtil har internetudbyderne AT & T, Comcast, Gratis Telecom, Internet Node, KDDI, Time Warner Cable og XS4ALL forpligtet til at tilbyde IPv6 til en betydelig del af virksomhedernes kunder i begyndelsen af juni. Desuden er IPv6 aktiveret på de fleste routere til det private marked den 6. Juni (her bliver det spændene og e om Cisco og Linksys er med denne gang – det var de ikke sidst). – Det faktum, at førende virksomheder på tværs af flere brancher omfatter væsentlige tilsagn om at deltage i World IPv6 Launch NOK tegn på, at IPv6 er ikke længere et laboratorium eksperiment. Det er her nu, og er et vigtigt næste skridt i Internettets udvikling, siger Reading Daigle, chief technology officer af Internet Society, i en pressemeddelelse. Plot Baggrunden til at flere og flere presser på for at få alle typer af Internetudbydere til at tilbyde og anvende IPv6, er, at den centrale udbuddet af IPv4-adresser er opbrugt. Flere af de regionale ip-poser er enten ved eller er gået tom. Det forventes, at nye tjenester i sidste ende vil blive tvunget over til IPv6, da der vil være nogen ledige IPv4-adresser til at tilbyde dem. Rækken af IPv6-adresser er enormt større end den understøttes af IPv4. Et nummer, der er blevet nævnt er er 4,8×1028 per person på jorden. Det bør holde et stykke tid, i modsætning til de næsten 4.3 milliarder IPv4-adresser i teorien kan tilbyde. Ud over de store webaktørene, er der også nogle mindre spillere, der har forpligtet sig til at tilbyde deres tjenester via IPv6. En liste på denne side. Målet er naturligvis flere mennesker til at forpligte sig til dette. I Danmark, startede de fleste Internet-udbydere med afprøvning af IPv6, men kun meget få tilbyder det kommercielt. Situationen er formentlig det samme for hjemmesider. Kilde : IPV6launch og Digi.noSikkerhedsfirmaet Secunia har identificeret en høj-kritisk sårbarhed i 64-bit Windows7. 64-bit Windows7 bliver ramt af “Blue screen of death” Sårbarheden kan udnyttes gennem injektion og afvikling af ondsindet kode. I øjeblikket er den eneste kendte konsekvens, at systemet går ned, men potentielt kan man afvikle vilkårlig kode med kernel-mode-privilegier. Vi reparerer alle typer computere, stationære som bærbare, spillekonsoller, TV-bokse og andet IT-udstyrSårbarheden er vurderet til at være meget kritisk. Og 32-bit Windows7 er ikke berørt af fejlen. Sårbarheden skyldes en fejl i win32k.sys, som kan udnyttes til at beskadige hukommelsen igennem specialdesignet webside, med en IFRAME-set med Apples Safari-browser (endnu en grund til IKKE at hente Apples Safari til maskinen – Husk det når du opdaterer din iPhone) Sårbarheden er identificeret på fuldt patchede Windows7 Professional 64, men ældre udgaver kan også være eksponeret for problemet. Der findes i øjeblikket ingen rettelse eller løsning på sårbarheden. Der er ikke oplysninger om, hvornår Microsoft er klar med en opdatering skriver Secunia på firmaets Webside. Source: EPN.DK 32-bit versionen af Windows7 er ifølge Secunia ikke berørt af sårbarheden. Filmen har ikke noget med Blue screen at gøre, men er da meget inspirerende, til næste gang man skal have en hund eller ny dims.
Microsoft: “Dog.PPT”. Watch more top selected videos about: Entertainment, Offices