IP-Support Jagtvej 208, 2100 København Ø Tlf: +45 6053 6110 Mail: kontakt@ip-support.dk

Apple Mac behøver da ikke antivirus

– OPDATERET
Det er snart 4 år siden(2008) at Apple selv, gik væk fra deres, “vi behøver ikke Antivirus, hvis man har en Mac, da der ikke findes vira til computeren”. Der var ligefrem en reklamekampagne fra Apple omkring emnet. Men så skiftede firmaet mening, til ligefrem at anbefale antivirus løsninger som man kender fra PC verden

Apple anbefaler nu deres kunder at købe og installere antivirus-software på deres computere. Anbefalingen dukkede så op på Apples support-side den 21. november 2008.
Her i 2012, har MAC brugere forsat ikke helt accepteret, at Antivirus er et nødvendigt onde i en moderne online-verden.

Apple antivirusFlashback-trojaner

De manglende sikkerhedspakker resulterer så i ukontrolleret spredning af vira som eks. vis Flashback-trojaneren, der stille og roligt over et ½ år har spredt sig til over 700.000 Mac-computere via et Java-sikkerhedshul, og da den har 2 måneders inkubationstid, er det nok ikke slut endnu.

Apple har allerede lukket Java-sikkerhedshullet med en sikkerhedsopdatering den 3. april til Mac OS OX 10.6 og 10.7. Men hvad med de brugere der ikke har disse opdateringer, eller ikke læser It-nyheder.

Mac-computere er normalt indstillet til at hente softwareopdateringer hver uge, så opdateringen burde være udsendt til de fleste computere, siger Apple.

Flashback-trojaneren bruger efter sigende malware-servere til at udføre mange af sine kritiske funktioner og at Apple samarbejder med internet-udbydere verden over, for at få deaktiveret de servere, der bruges til at styre botnettet.

For Mac-computere med Mac OS 10.5 eller tidligere lyder anbefalingen, at man helt bør deaktivere Java for at beskytte sig. Så skal du nok bare ikke bruge Online bank eller lignende i en periode, da det kræver Java:o)

OPDATERING og løsninger

Cupertino smittet

Apple-ansatte ved hovedkvarteret i Cupertino, Californien skal for øvrigt selv være ramt af trojaneren. Ifølge sikkerhedsekspert Ivan Sorokin er mindst 274 maskiner i hovedkvarteret smittet.

Fjern trojaneren her

Finske F-Secure var først ude med oplysninger om hvordan man kan opdage Flashback-smitte, samt instruktioner for hvordan den fjernes  manuelt.

Russiske Kaspersky Lab kom forleden med deres eget renseværktøj som skal knække Flashback-smitten.

Sikkerhedsselskabet har også lanceret flashbackcheck.com hvor man automatisk kan tjekke om Mac-maskinen er inficeret. OBS! Dette netsted har meget trafik lige nu og det kan derfor være vanskeligt at komme ind.

Der findes sikkerhedsløsninger til Apples Mac univers

mountain-lionIP-Support tilbyder Kaspersky sikkerhedspakken til Mac produkter.

Der er også open source-programmet ClamXav. Mfl.

Det sjove kommer så når man går ind på Apples sider for det nye MACOS Lion.
Her står der sørme:
OS X indeholder effektive forsvarsmekanismer, der sikrer din Mac mod pc-vira og anden skadelig software uden konstant at afbryde dig med advarsler og scanninger. http://www.apple.com/dk/macosx/what-is/security.html… Vi ruller lige tilbage til de smittede maskiner i i Apple Hovedkvarteret …

-Kaspersky Labs – leveres i samarbejde med Secconse.com

-Leverandør af Netværk, Sikkerhedsløsninger og Hosting

Secconse - Netværk, sikkerhedsløsninger og hosting