IP-Support Jagtvej 208, 2100 København Ø Tlf: +45 6053 6110 Mail: kontakt@ip-support.dk

Fra sløv padde til Super hurtig PC

Skift til SSD – Billigere, hurtigere og mere sikkert. Ældre PC og Mac bliver meget hurtigere med ny SSD harddisk. Vi kender det alle, det er et velanerkendt faktum at udviklingen konstant indhenter vores helt nye bærbar og efter et ½ år virker den måske ligefrem langsom og efter 2-3 år- totalt forældet og Super langsom .

Men nu er der råd for genoplivning den gamle/ældre computer – Med en forholdsvis enkel operation kan det gamle stavebræt opgraderes til en lynende hurtig og potent fremtidsbærbar. Fra sløv padde til Super hurtig bærbar – Hemmeligheden bag dette, hedder SSD.

Den gamle harddisk som vi kender den i dag, har været det dominerende lagringsmedie i både stationære og bærbare computere siden starten af 90’erne.
De seneste år er såkaldte Solid State Drives eller bare SSD, blevet udviklet i en sådan grad prismæssigt og i harddiskplads mens nye teknologier gør ydelsen mere stabil sådan at de er blevet et reelt alternativ til den gamle harddisk.

Billigere, hurtigere og mere sikkert

Den traditionelle harddisk gemmer data ved hjælp af magnetiske og mekaniske plader, der roterer og så aflæses med en stift, lidt ligesom vi kender det fra mormor og morfars LP samling.
Som navnet siger, har en SSD ikke nogen ingen bevægelige dele, der tilføre enheden en vis hårdførhed sådan at den i større grad tåler stød uden at tage skade eller miste data.
Netop manglen på mekaniske dele gør også selve driften billigere, da en SSD brugere mindre strøm end en almindelig harddisk.

På bærbare betyder ovenstående længere batterilevetid – hvilket man eks. vis ser på de nye Ultra bærbare der i de fleste tilfælde udmærker sig ved lang batteritid og computeren holder sig også lettere kølig.

super SSD computer+ip-support

Da SSD’en ikke har mekaniske dele, der fysisk aflæser data, er SSD blevet mange gange hurtigere end den gamle harddisk.
Dette mærkes specielt ved opstart og ved opstart af nye programmer mm. SSD’en er også mere pålidelig og stabil. Hvorved risikoen for tab af data og afbrydelser i arbejdet mindskes.

Takket være nye kontrollerchips kan man med SSD opleve læsehastigheder fra 350 til over 500MB/s og skrivehastigheder over 400MB/s.
På almindelige harddiske er målte tophastigheder mellem 120MB/s til 160 MB/s men som regel langt mindre.

Drevene er generelt designet i 2,5″-format – 7 mm tynde, hvorfor de også passer til Ultra pc’er. De fås i alle størrelser fra de 32GB til 512GB hvor enheder op til 120GB fås under 800,- og sikkert også lavere endnu.

Mange nye fordele

Det sløve hakkebræt af en computer kan med få træk, få hvad der bedst må samelignes med en EPO overdosis, der bare vare en del længere tid – maskinen bliver hurtigere, langt mere stabil, da de ikke fragmenteres, kræver mindre strøm og tåler større fysiske belastninger som stød og lignende.

På trods af alle disse forhold opfører SSD akkurat som traditionelle harddiske.
Så man kan uden problemer gå fra almindlig harddisk til SSD uden at opdatere software og lignende fordi ændringerne i hardwaren alene kommer til udtryk i hypperforbedringer i ydeevne og ikke i, hvordan man benytter computeren.

Hvordan kan IP-Support hjælpe?

Det er som regel godt med en LYn hurtig computer Men efter en del års drift, begrænses computere ofte af forskellige årsager. Hvis du gerne vil have hjælp til optimering af computeren, skal du blot kontakte IP-Support.

IP-Support tilbyder SSD opdatering af computeren – Prisen afhænger diskstørrelse samt operativsystem og computer.

IP-Support leverer PC-hjælp og support der dækker de flestes behov: virus og spyware fjernelse, performance optimering, installation og konfiguration samt generel PC og computerreparation på både PC og MAC.
IP-Support vil hurtigt og sikkert sikre, at din PC vil få nyt liv.