IP-Support Jagtvej 208, 2100 København Ø Tlf: +45 6053 6110 Mail: kontakt@ip-support.dk

iFire af verdens største webaktører, Facebook, Google, Microsoft Bing og Yahoo! til 6. Juni permanent begynde at tilbyde de fleste eller alle deres online-tjenester via version 6 af Internet-protokol, IPv6. Arrangementet, kaldet Verdens IPv6 Launch, hostet af Internet Society.

Det er selvfølgelig ikke nok at disse udbydere begynder at tilbyde tjenester via IPv6. Desuden skal Internet-udbydere og leverandører af udstyr medtages.

Hidtil har internetudbyderne AT & T, Comcast, Gratis Telecom, Internet Node, KDDI, Time Warner Cable og XS4ALL forpligtet til at tilbyde IPv6 til en betydelig del af virksomhedernes kunder i begyndelsen af juni. Desuden er IPv6 aktiveret på de fleste routere til det private marked den 6. Juni (her bliver det spændene og e om Cisco og Linksys er med denne gang – det var de ikke sidst).

– Det faktum, at førende virksomheder på tværs af flere brancher omfatter væsentlige tilsagn om at deltage i World IPv6 Launch NOK tegn på, at IPv6 er ikke længere et laboratorium eksperiment. Det er her nu, og er et vigtigt næste skridt i Internettets udvikling, siger Reading Daigle, chief technology officer af Internet Society, i en pressemeddelelse.

Plot
Baggrunden til at flere og flere presser på for at få alle typer af Internetudbydere til at tilbyde og anvende IPv6, er, at den centrale udbuddet af IPv4-adresser er opbrugt. Flere af de regionale ip-poser er enten ved eller er gået tom. Det forventes, at nye tjenester i sidste ende vil blive tvunget over til IPv6, da der vil være nogen ledige IPv4-adresser til at tilbyde dem.

Rækken af IPv6-adresser er enormt større end den understøttes af IPv4. Et nummer, der er blevet nævnt er er 4,8×1028 per person på jorden. Det bør holde et stykke tid, i modsætning til de næsten 4.3 milliarder IPv4-adresser i teorien kan tilbyde.

Ud over de store webaktørene, er der også nogle mindre spillere, der har forpligtet sig til at tilbyde deres tjenester via IPv6. En liste på denne side. Målet er naturligvis flere mennesker til at forpligte sig til dette.

I Danmark, startede de fleste Internet-udbydere med afprøvning af IPv6, men kun meget få tilbyder det kommercielt. Situationen er formentlig det samme for hjemmesider.

Kilde : IPV6launch og Digi.no