IP-Support Jagtvej 208, 2100 København Ø Tlf: +45 6053 6110 Mail: kontakt@ip-support.dk

Sådan bliver en langsom computer hurtigere – gratis

Hjælp til selvhjælp til PC og Mac

Langsom computer
Der er rigtig mange fordele ved at have en hurtig computer,se her hvordan en ældre langsom computer får nyt liv – gratis.

Med forholdsvis enkle vejledninger, vil vi beskrive de tiltag du selv kan gøre for at gøre din PC hurtigere uden hjælp fra en computerekspert.
Der er ikke meget, der er mere frustrerende end en computer, der er blevet rigtige meget langsom.

Det første sted du kan optimere en langsom computer, er med det brede udvalg af værktøjer og programmer der på forhånd følger med computeren.
1. Fjern computerens midlertidige filer. Hver gang computeren bruges, gemmes midlertidige filer på harddisken.
Efterhånden som harddisken ældes og fyldes op, vil hastigheden på computeren blive påvirket.
2. Rens Registreringsdatabasen. Hvis dine registreringsdatabasefiler er ødelagt eller fejlbehæftet, vil du opleve langsom opstart og nedlukning.
For at løse problemet, skal du bruge værktøjer til rensning af registreringsdatabasen.
3. Defragmenter pc’en. Fra tid til anden, så sørg for at du har defragmenteret din harddisk.
Dette vil hjælpe på computerens ydeevne.
4. Gør plads på harddisken. Fjern de filer og programmer, som du ikke har brug for på dit C-drev.
Da dette drev gemmer alle programbidder, der er vigtig for driften af din computer.
5. Fjern virus og spyware. Computere, der kører langsomt kan være ramt af spyware eller virus.
Derfor er det vigtigt med et pålidelig antivirus program der opdateres regelmæssigt, så din pc er beskyttet.

Ryd op på harddisk Disk cleanup

Noget af det første du altid skal gøre, er at køre en Diskoprydning med programmet af samme navn – find den under start/alle programmer/tilbehør og så systemværktøjer (der ligger en del andre værktøjer du kan afprøve). Diskoprydning-systemet vil scanne dine filer og mapper for de mest almindelige optimeringsmuligheder, og så vise dig hvor du kan spare plads, så du vil være i stand til at vurdere værdien af en sletning.
Resultatet af undersøgelsen kan variere, og som regel skal du bare markere alle punkter og trykke ok.
På ældre operativsystemer, skal du dog være opmærksom på, ikke altid arkivere ubrugte filer, da dette kan have utilsigtede resultater, af den dårlige slags.

Herefter skal du følge op med at åbne din browser, du bruger til internetsurfing, uanset om det er Microsoft Explorer (det blå E), Firefox eller hvilket andet program du bruger.
Find Internet Slet funktionen og slet de midlertidige internet filerCookies, webstedoversigter, internet fil-lister, midlertidige billeder og iconer samt formulardata. – alt sammen noget der på kort sigt forbedrer internetoplevelsen, men på længere sigt sløver det PC’en.

defragmenteringDiskdefragmentering

Det næste trin, i optimeringsprocessen, er at køre et program, der er designet til at reorganisere de data, der lagres på PC. Dette vil forbedre ydeevnen markant.
Vend tilbage til samme computermappe fra før start/programmer/tilbehør og så systemværktøjer og så klik Diskdefragmentering. Windows egen Diskdefragmenteringsprogram er ikke super optimalt, men det virker på den kortere bane. Tryk herefter Defragmenter disk.
Er din disk ikke allerede optimalt fragmenteret, kan du nu roligt gå i biografen, i seng eller på arbejde. For det kommer til at tage LLAANNGG tid.

Der findes en lang række software-værktøjer på markedet, der lover dig, alt fra fin- til power-tuning af en langsom computer enten gratis eller via et gebyr for køb af software.

Husk: Antivirus

Ofte er en langsom maskine udsat for en korrupt registreringsdatabase og for at rette denne, kan specialværktøjer og bistand blive nødvendig for at løse problemet. En langsom PC kan også være inficeret med virus og andre ubehageligheder. Så vores råd er, altid at sikre, at din anti-virus software er opdateret og at eventuelle tidligere antivirus-værktøjer er helt afinstalleret. Dette kan som regel gøres ved at hente afinstallerings og rensningsværktøjer på antivirus-produkternes hjemmesider.

En anden ting der her er vigtigt er, at gratis Antivirus, nu en gang er gratis antivirus. Brug 2-300 kr. om året på en sikkerhedspakke der virker og beskytter din maskine. Det kan betale sig.

for sløv computerNyt hardware

En anden almindelig årsag til en langsomt kørende maskine, er at der kører for mange programmer på én gang. Disse er ikke nødvendigvis de programmer, du har aktiveret som bruger, men også de programmer, der kører i baggrunden. Der er ingen komplet guide for optimering af en langsom computer gratis, der samtidig ikke advarer om at holde øje med, hvilke ressourcer din computer bruger og måske foreslår opgradering af hukommelsen, bundkort og harddisk for at forbedre ydeevnen, hvis det er nødvendigt.

Det kunne være udskiftning/opgradering af de fleste enkeltdele på computeren som grafikkort, RAM eller måske en ny SSD harddisk, eller måske bare en ny blæser der kunne give computeren nyt liv.
Men på kort sigt, er det almindelig oprydning og tuning af software og programmel, der gør forskellen på en MEGET langsom og en hurtig computer.

Hvordan kan IP-Support hjælpe?

Det er som regel godt med en computer der løser en masse af dagligdagens opgaver. Men efter en del års drift, begrænses computere ofte af forskellige årsager. Hvis du gerne vil have hjælp til optimering af computeren, skal du blot kontakte IP-Support.
IP-Support leverer PC-hjælp og support der dækker de flestes behov: virus og spyware fjernelse, performance optimering, installation og konfiguration samt generel PC og computerreparation på både PC og MAC.
IP-Support vil hurtigt og sikkert sikre, at din PC vil få nyt liv.

www.ip-support.dk