IP-Support Jagtvej 208, 2100 København Ø Tlf: +45 6053 6110 Mail: kontakt@ip-support.dk

PC’en er blevet langsom, vil en defragmentering hjælpe?

PC defragmentering + IP-supportDer er 3 svar på dette:

  • Defragmentering af PC hjælper ikke.
  • Defragmentering af harddisken hjælper marginalt.
  • Manglende defragmentering = langsom computer.

Der er ikke et sort eller hvidt svar på dette. Da det afhænger af om hvorvidt en defragmentering påvirker pc’en eller ej.
Man bør overveje følgende: Hvor vigtig er harddisken for det daglige arbejde?
– Hvis du bruger harddisken meget og flere forskellige applikationer, så vil en defragmenteret harddisk hjælpe på den samlede præstation.

Hvor vigtig er harddisken for computerens samlede præstation?
– almindelige harddiske er faktisk relativt langsomme enheder (selv om cd’er, dvd’er, netværket og flere andre enheder generelt er langsommere).

Det er ikke alle harddiske, der klarer sig lige dårligt. Eks. vis er SSD diske hurtigere end de ælldre diske.. og 7200RPM omdrejninger pr. minut bedre end 5400RPM, og så er der Sata3 som er bedre end 2 og så videre.
Generelt er det sådan, at har du en hurtig CPU, grafikkort, osv., og er harddisken langsom, kan det trække ned på den samlede oplevelse.

Du kan selv se værdien af din egen Harddisk under ”Windows Experience Index”

pc defragmentring defraging +ip-support

Indekset kan bruges som værktøj til, at hjælpe dig med at vurdere, hvor din harddisk er i forhold til andre vigtige enheder – se nedenfor.

De ovennævnte valideringer kan være lidt svære, at vurdere, så her er de generelle tommelfingerregler, der kan hjælpe dig:

Defragging som sikkerhedsforanstaltning en god praksis. Generelt er anbefalingen, at du opretter en automatisk tidsplan, så harddisken defragmenteres minimum månedligt, og i særlige tilfælde måske oftere.

Et godt råd er, at kontrollere dit index-score (se figur 1 ovenfor)og hvordan din harddisk klarer sig i forhold til resten af computeren. Har den fået meget lavere score, bør du overveje at få den udskiftet til en hurtigere. Her kunne en SSD disk** måske godt gøre tricket.

Du kan drage fordele af defragmentering, hvis du for nylig har flyttet, eller slettet større mængder af data som film, foto biblioteker mv.

Ovenstående gælder også, hvis du er ved at kopiere store filer eller installere/afinstallere store programmer.

Hvordan kan IP-Support så hjælpe?

Mener du ikke selv du kan sikre en defragmentering, kan vi tilbyde at kontrollere ikke kun dine fragmenterings niveauer, men også andre potentielle områder, der påvirker pc’ens ydeevne. Vi vil også kunne kigge dine hardwarekomponenter igennem og rådgive dig om, hvad vi finder. Kom ned til IP-Support på jagtvej 208 – København og start din rejse mod en hurtigere pc.

*Alternative defragmenteringsværktøjer

Windows 7 har en udmærket pakke af defragmenterings- og oprydningsværktøjer – Men er disse ikke nok eller har man et ældre operativsystem som Windows 2000, Windows XP eller Windows Vista – anbefaler IP-Support.dk:
Auslogics til defragmenteringen
Glarysoft til efterfølgende oprydning

**IP-Support kan tilbyde en mindre række SSD diske, installation og tilpasning.