IP-Support Jagtvej 208, 2100 København Ø Tlf: +45 6053 6110 Mail: kontakt@ip-support.dk

Fra Mac OS 10.6 er der indbygget en funktion, hvor de trådløse kanaler, der bliver anvendt i nærheden bliver præsenteret.
Har du en ældre udgave af Mac OS 10.6, kan du anvende gratisprogrammet iStumbler.

iStumbler er et tredjepartsprogram. Installation og brug af programmet dog stadig supporteres afIP-Support.
1. Find den bedste kanal til dit trådløse netværk
Klik på æblet i øverste venstre hjørne af skærmen og vælg ’Om denne Mac’.

’Om denne Mac’

Klik på ’Flere oplysninger’.

MAcwifi2

I dette vindue skal du først klikke på ’AirPort’ under netværk i venstre side.

MAcwifi3

Her kan du se listen med informationer om det trådløse netværk, eks vis hvilken kanal de andre netværk i nærheden bruger.
De andre netværk er i dette eksempel betegnet som Trådløst netværk 1, Trådløst netværk 2, etc, og de bruger kanalerne: 6, 3, 9, 1 og 11.

Trådløse kanaler overlapper hinanden, sådan så alle trådløse netværk typisk strækker sig over 5 frekvensområder. Sender en router på kanal 6, betyder det, at signalet strækker sig fra kanal 4 til kanal 8.

I dette eksempel vil det altså sige, at der er udstyr, der laver signal på alle frekvenserne fra 1 til 13. Det betyder, at alle frekvensområder er optaget. Det vigtige bliver i dette tilfælde altså at finde den kanal, hvor signalet er svagest.

Signalstyrken på trådløst netværk måles i det, der hedder dBm. I dBm er alle værdierne negative. Det netværk, der sender det stærkeste signal er altså i dette tilfælde Trådløst netværk 1 med -51 dBm, og det svageste er Trådløst netværk 5 med -90 dBm.
Med de relativt svage signaler fra Trådløst netværk 5 vil det derfor være bedst at ændre kanalen på dit hjemmenetværk til 8 eller opefter.